Nyttårsforsetter

Nå er det ikke lenge til vi kan vinke farvel til 2016 og ønske 2017 velkommen. 2016 har vært et fint år fra start til slutt som virkelig har bydd på alt, både når det kommer til opplevelser, oppturer, nedturer og utfordringer. Jeg har fått bli kjent med nye mennesker, reist nye steder, skapt nye minner og mistet noen jeg er veldig glad i. Det er flere minner og erfaringer jeg tar med meg inn i det nye året, mens enkelte ting får bli igjen i det gamle.  Nå som vi går inn i et nytt år, starter vi med helt blanke ark. Det er 12 nye måneder som ligger å venter foran oss, alle fylt med sin sjarm, utfordringer og gleder. Nå som vi starter «pånytt» er det påtide å bli litt selvkritisk og ta tak i enkelte områder. Jeg snakker selvfølgelig om årets kanskje største klisje, nemlig nyttårsforsettene. Nå skal man jo bli et super menneske og få til alt man ikke har fått til tidligere, ikke sant? Det å sette seg noen mål man kan jobbe mot synes jeg både er viktig og bra. Det er ikke sånn at man nødvendigvis blir verdens beste menneske uten å misslykkes i noe dette året heller, men man har i det minste satt seg noen fokus for året. Noen områder man ønsker å forbedre eller opprettholde. Kanskje det er lurt å ikke sette for mange mål, men kun fokusere på et par? Da bør jo sansynligheten for å lykkes være større. Det er mye jeg kan jobbe med, men jeg har satt ned noen konkrete punkter nedenfor.  Jeg synes alle skal bestemme seg for at 2017 er sitt år og at det skal bli det beste så langt.

  1. Bli mer økonomisk! Dette målet tror jeg aldri  jeg blir helt ferdig med, man kan jo alltids bli bedre? Jeg vil absolutt si at jeg har hatt en forbedring det siste året, men det har også vært litt i perioder. Det å spare penger er lurt og ikke minst viktig. Noe jeg pleier å gjøre er å kartlegge hva jeg bruker penger på og ikke minst hvor mye. Det er utrolig kjedelig å se på kontoutskriften at pengene bare har flydd ut på små ting man omtrent ikke husker at man har kjøpt, som 5 kaffer og en bolle. Alle disse småbeløpene blir jo mye penger i lengden og er penger man mest sansynlig kunne spart. Får man seg en oversikt over økonomi og alt rundt, er det ikke sikkert man kjøper så mye på impuls heller. Når det kommer til shopping har jeg funnet ut at det er de mest veloverveide kjøpene jeg er mest fornøyd med i lengden.  Jeg vil derfor prøve å sette av et visst sparebeløp i måneden, hvertfall der jeg kan. Slik at det blir mer på sparekonto og kanskje mulighet for en reise senere på året.
  2. Få en bedre døgnrytme. Jeg må si jeg synes jeg har blitt litt flinkere, men har fortsatt en lang vei å gå. Jeg har en lei vane av å være lenge oppe om kvelden, slik at det ikke blir så mange timer søvn på meg. Målet er derfor å legge seg tidligere for å få mer ut av dagen. Jeg elsker nemlig å komme meg opp tidlig på morningen og få maksimalt ut av dagen. Starter å jobbe med dette målet fra og med mandag 2.januar. Ønsk meg lykke til!
  3.  Opprettholde gode vaner. Jeg ønsker å opprettholde de gode vanene mine innen kosthold og trening. Jeg har lagt om livsstilen og kommet langt påvei, men er fortsatt ikke helt i mål. Jeg vil fortsette å spise sunn, næringsrik og variert mat som gir kroppen masse god energi. Ikke minst vil jeg komme meg tilbake på trening for å bli sterkere og få bedre kondisjon. Når kosthold og trening er på plass, er absolutt da jeg fungerer best! Nå har det vært 2 uker med masse god mat og fristelser, men desverre uten trening. Alle treningsplanene måtte legges på hylla når formen sviktet. Jeg frykter at jeg møter på dørstokkmila i starten av januar, men den skal jeg ta løpefart og hoppe over. Nå er jeg så klar for å komme tilbake i gamle vaner. (Jeg starter foresten godteri utfordring fra 1.januar, om du vil være med. Jeg må ha helt stopp på sukkerfronten for å komme meg ut av all småspisingen) Lets do this! Jeg gleder meg!
  4. Sette av tid. Jeg skal rett og slett bli flinkere til å sette av tid til ting jeg har lyst til i 2017. Personlig mener jeg at man har tid til alt man vil i løpet av en uke, men det handler om å sette av tid og rydde plass i kalenderen. Har man ryddet plass i kalenderen, så får man det jo til eller hva? Har man ikke gjort det derimot, er det ikke sikkert man har plass mellom alle de andre gjøremålene. Jeg pleier som dere kanskje vet å planlegge ukene mine, gjerne søndagen før. Slik at jeg får ordentlig oversikt over hva som kommer den kommende uke, samt at jeg kan legge inn avtaler og fortsatt få tiden til å gå rundt.  Det er viktig å sette av tid til ting man vil, hva med en hyggelig venninekveld eller den trneningsøkta man har dårlig samvittighet for at man ikke gjennomførte? Me time enten i form av egentrening, egenpleie eller tid med folk man er glad i er absolutt viktig i en travel hverdag.

Selvom det er mye mer jeg kan jobbe med for å bli et bedre menneske, tror jeg faktisk at det er disse punktene jeg vil ha et ekstra fokus på. Jeg tror nemlig at forsettene glir fortere ut om det blir for mange og målet er jo å få til en endring eller hva? Jeg gleder meg masse til å se hva 2017 bringer. I’m ready for you! Har du satt deg noen nyttårsforetter?

You may also like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *