Eplekake

· Yummi in my tummy·

Det er aldri feil med hjemmelaget eplekake. Denne er lett å lage, samtidig som den er super god. Alle som fikk smake på kaken ga gode tilbakemeldinger, så denne skal jeg helt klart lage flere ganger.  Eplekake er en kake jeg aldri har laget før og den har heller aldri vært blant favorittene igjennom oppveksten. Likevel tror jeg denne kan gå inn som en av favorittene fremover. Denne kan jeg også nyte med god samvittighet i riktige mengder og akkurat det er deilig! Jeg gleder meg allerede til neste gang jeg får besøk og kan servere denne kaken.

Dette trenger du:

♥ 3 egg

100 gram sukker

100 gran margarin

1 dl hvetemel

1 dl fin sammalt hvete

1 1/2 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

4 epler

2 ss kanel

2 ss sukker

Kaken gir mellom 10 og 14 stykker, litt etter hvor store kakestykker du ønsker.

kake1

Det første du gjør er å piske eggedosis av sukker og egg. Bland deretter mel, bakepulver og vaniljesukker, og sikt det inn i eggedosisen. Smelt margarin i en kjele og bland alt lett sammen. Skrell og skjær eplene i tynne båter. Kle en kakeform, 26 cm, med bakepapir og hell røren oppi. Legg så epleskivene oppå røren. Tilslutt strør du kannel og sukker over eplene. Stek kaken i ovnen på over og undervarme i ca 30-35 minutter på 180 grader. Server kaken når den er lunken, gjerne med litt vaniljeis.

14798900_10209776648146234_903527182_n

Kaken inneholder 203 kcal per 100 gram. Per stykke er det 157 kcal (a 75 gram). Denne kaken var super god og kan nytes med god samvittighet. Kanskje dette hadde vært noe til søndagskaffen? Nyt siste rest av helgen flotte dere!

You may also like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.