Gulrot- og ingefærsuppe

Jeg tenkte jeg skulle tipse dere om gulrot og ingefær suppen jeg prøvde her om dagen. Det er sjeldent jeg spiser supper, noe som igrunn er veldig synd fordi det er jo så godt! Høsten er den perfekte årstiden for å nyte en varm suppe, spesielt når det er så surt og kaldt ute. Dette er jo en årstid man lett kan bli forskjølet og dårlig også, så litt varm suppe kan være godt både for halsen og resten av kroppen. Suppen var veldig god og ikke minst mettende, så denne vil jeg absolutt anbefale dere å prøve ut. Den kommer helt klart til å lages igjen her i huset ved en senere anledning.

14741154_10209726164364171_761501670_nDette trenger du til 4 personer:

  • 1 ss olje
  • 1 stk løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 6 stk gulrot
  • 2 ss revet ingefær
  • 10 dl grønnsaksbuljong, ferdigblandet
  • 2 stk potet
  • 2 stk stilker stangselleri
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts grovmalt pepper

14741685_10209726195044938_658612803_n

Start med å skrelle og grovhakke poteter, gulrøtter, stangselleri og løk. Deretter finhakker du hvitløk og rasper ingefæren fint på en rasp. Finn frem en stekepanne å fresh hvitløk, ingefær og løk til alt er litt myk. Hell deretter blandingen over i en kjele sammen med potetene, gulerøttene og stangselleri. Tilsett buljong og sitronsaft og kok opp. Dette skal nå småkoke til grønnsakene er myke, i ca 20 minutter. Tilslutt skal alt moses sammen til en jevn konsistens. Bruk en blender, stavmikser, kjøkkenmaskin eller elektrisk visp. Smak til med salt og pepper. Server gjerne med litt koriander og strimlete gulrøtter på toppen. Jeg vil anbefale å steke noen grove rundstykker til suppen, det gjør måltidet komplett.

14658286_10209726220485574_1499534343_n

You may also like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.