God søndag fine dere! Et av mine mål for oktober er å prøve ulike oppskrifter både når det kommer til mat og baking. Denne oppskriften er på grove scones, uten sukker med tranebær og cashenøtter. Kaloriinnholdet på disse er kun ca 134 kcal per scones, noe som gjør de perfekte både til frokost, lunsj og kvelds. Disse kan nytes med god samvittighet, samtidig som de er mettende og veldig gode. Jeg kan tenkte meg at disse kunne være populære som turmat også, om man skal ut å tilbringe en dag i naturen. Jeg kommer helt klart til å lage disse igjen og de har allerede rukket å bli en favoritt i familien. Det er mulig jeg prøver å lage scones med et annet fyll enn tranebær og cashenøtter neste gang, for å teste ut litt forskjellig. Nå vet jeg hvertfall at sconsene med tranebær og cashenøtter er veldig gode.
Dette trenger du til ca 15-17 scones:
♥ 150 g hvertemel
♥ 150 g hvetemel sammalt (grovmalt)
♥ 100 g havregryn (lettkokte)
♥ 1 ts natron
♥ 1/2 ts salt
♥ 50 g tranebær (tørkede)
♥ 100 g cashenøtter (usaltede)
♥ 2 stk banan
♥ 3 dl ekstra lett melk
Fremgangsmåte:
1. Sett ovnen på 225 grader på over og undervarme
2. Rør sammen alle ingredisene i en stor bolle.
3. Fordel så deigen med en spiseskje i passe topper på et bakepapirkledd stekebrett.
4. Stek sconesen i ovnen i 10-15 minutter, til de blir gylne.
5. Avkjøl på ris eller spis de varme med engang.
Man kan selfølgelig endre oppskriften etter eget ønske. Melken kan foreksempel erstattes med kefir/yogurt, eventuelt tilsette litt kesam for å øke mengden med protein. Når det kommer til frukt og nøtter kan også dette erstattes etter eget ønske. Tilsett noe du synes er godt, eventuelt dropp det om du skulle være allergisk. Mulighetene er mange, det er bare å bruke fantasien.
Scones kan nytes alene, eller med pålegg som syltetøy. Det er ca 134 kcal per scones. Næringsinnholdet per 100 gram er 6 gram protein, 22 gram karbohydrat og 4 gram fett. Ingen sukker og super gode. Nyt med god samvittighet. Enjoy! ♥