10 ting jeg vil gjøre i oktober

W e l c o m e  O c t o b e r

Det er nesten skremmende hvor fort tiden går. Tenk at Oktober allerede er i gang og at vi offesielt kan ønske høsten velkommen. Det begynner å bli kaldere ute og det er påtide å finne frem de tykke genserne og skjerfet i klesskapet. Naturen tar høstdrakten på og bladene får vakre farger.  Jeg elsker å gå ute på høsten når solen skinner, det er så vakkert med alle fargene. Samtidig som  det er fantastisk å tenne lys, krype under teppe med en god bok/serie og en tekopp i hånda mens man hører vinden ule utenfor på kveldstid. Det er ingen tvil om at alle årsstider har hver sin sjarm. Nå gjelder det bare å nyte det høsten gir oss, for før vi vet ordet av det står vinteren fortur. Jeg har ikke de store planer for oktober. Det blir mye fokus på studie, trening, jobb og være med mennesker jeg er glad i. Personlig synes jeg det er veldig deilig å ikke ha de største planene, da blir det jo ekstra hyggelig å se hva måneden bringer. Jeg skal på singing in the rain på folketeateret og det gleder jeg meg veldig til. De har fått god kritikk på forestillingen, så forventingene er høye. Det tror jeg kommer til å bli en veldig fin og hyggelig kveld.

467df46331e3af1e2d360d4aa25b95ba

tumblr_ncf7p4kuce1qznmazo1_500

· 10 things I want to do this month ·

  1. Bli flinkere til å planlegge ukene mine. Tidligere har jeg vært flink til å bruke litt av søndagen på å planlegge kommende uke. Det kan være alt fra hvilke sider/temaer som skal leses, middager som skal lages, treningsøkter som skal gjennomføres, jobb eller andre avtaler. Når man bruker litt tid på søndagen får man automatisk en bedre oversikt over hva kommende uke bringer.
  2. Få en ordentlig oversikt over høstgarderoben min. Jeg har såvidt startet med å pakke vekk sommerklærne og hengt opp høst/vinter klærne.  Selvom jeg er godt i gang, er jeg ikke helt ferdig med det prosjektet enda så dette vil jeg gjerne bli ferdig med i starten av måneden. For hver sesong pleier jeg å gå igjennom klærne mine for å få en oversikt over hva jeg har, hva jeg trenger og hva som kan gis bort.  Med en slik oversikt slipper jeg bomkjøp eller unødvendig kjøp. Det er jo tross alt grenser på hvor mange gensere osv man trenger. Som nevnt tidligere setter jeg pris på å ha noen gode basic plagg av kvalitet i garderoben som kan brukes ved flere anledninger og i ulike kombinasjoner.
  3. Gå til frisøren. Det at jeg kanskje bør klippe meg er noe jeg har tenkt på en stund, men som bare har blitt med tanken. Jeg tenker derfor at jeg burde klare å ta turen innom frisøren denne månden. Jeg har hatt langt hår lenge nå og trives godt med det, men jeg må si jeg vurderer å ta litt av lengden. Kort blir jeg nok aldri, men akkurat nå er håret mitt kjempe langt. Jeg er jo ikke noe spesielt godt til å style det eller sette det opp heller, så hårstrikken pleier å være min reddning. Helst skulle jeg hatt langt hår med fine permanente krøller, men akkurat det har jeg ikke tålmodighet til på morningen. Det å farge håret mørkere brunt har også vært en tanke, men akkurat det tror jeg forblir en tanke en god stund fremover. Det kan bli fint, men jeg som aldri har farget eller stripet håret før er jo litt skeptisk da. Hvis du har noen tips til hva jeg kan gjøre med håret, må du gjerne legge igjen en kommentar. Jeg tar også imot tips og triks på styling av hår og oppsett.
  4. Teste ut nye ting på kjøkkenet. Jeg har blitt en mester på å lage hjemmelagede knekkebrød. Oppskriften har jeg allerede delt på bloggen, men du finner den også her!  Knekkebrødene er super gode og har virkelig blitt en favoritt i familien. Jeg har fått mange kokebøker og funnet flere spennende oppskrifter jeg har lyst til å teste ut, både når det kommer til matlaging og baking. Det å prøve ut nye ting er jo veldig spennende og ikke minst gøy. Plutselig har man en ny favoritt!  Det er sjeldent jeg tar meg tid til å prøve nye ting på kjøkkenet, så det er ofte at det bare blir med tanken. Jeg håper derfor at jeg kan sette av litt tid til matlaging denne månenden, så jeg kan teste litt nye ting.
  5. Jentekvelder! Det er få ting som slår en ordentlig jenterkveld med masse prat og latter. Jeg håper jeg får møtt flere gode venninner denne måneden. Det å se en film, spise god mat eller ta en tur på kino synes jeg høres helt fantastisk ut. Det er så deilig å tilbringe tid sammen med de fine jentene.
  6. Sofakos med en serie eller morsomme filmer.  Jeg håper jeg får sett litt filmer eller litt av en god serie denne måneden. Det er så mange serier jeg skulle ha sett, men som jeg rett og slett ikke har funnet tid til å se. Orange is the new black er en av dem. Jeg har bare sett et par episoder av sesong 1, men synes serien virker bra så langt.
  7. Få en bedre døgnrytme.  At jeg er et nattdyr er ingen hemmelighet. Jeg elsker å være våken på kvelden og kommer meg ofte litt seint i seng. Dette er noe som merkes godt når jeg skal opp dagen etter. Jeg er jo veldig glad i å sove på lik linje med mange andre, men det kan bli litt få timer på øyet innimellom. Jeg vil derfor prøve å bli flinkere på å legge meg denne måneden så jeg får en bedre døgnrytme og mere søvn.
  8. Gjøre noe sosialt med familien. Familiestunder er så utrolig koselige! Jeg har derfor lyst til å finne på noe mosomt sammen med familien denne måneden. Kanskje man kan gjøre en aktivitet man ikke pleier å gjøre så ofte? Eller gå en tur i det fine høstværet? Jeg er åpen for det meste, det viktigste er å gjøre noe hyggelig sammen. En tur på bowling kunne vært veldig morsomt eller kanskje en tur på kino? Jeg kunne også tenke meg å ha en jentelunsj med min fantastiske mormor og mamma. Det er to flotte damer man virkelig kan se opp til.
  9. Komme inn i rytme igjen. Dette er et mål jeg har hver måned, om det ikke er å komme inn i rytme så er det hvertfall å vedlike holde den. Jeg merker at det har blitt litt utskeielser i høstferien og at trening har sklidd litt. Selvfølgelig kan man ikke være like flink hele tiden, men jeg trives best i rytmen min og faste treningsrutiner. Livsstilen min med trening gir meg så mye glede og energi, noe som er fantastisk deilig. Jeg vil derfor sette av tid til øktene jeg ønsker å gjennomføre og komme meg tilbake til gode rutiner.
  10. Skogstur. En ting jeg liker å gjøre om høsten, er å være utendørs i den friske luften. Derfor har jeg veldig lyst til å dra på en god gammeldags skogstur sammen med fine mennesker. Jeg ser for meg at vi lager bål, har med termos med kakao eller varm saft og griller alt fra pølser, pinnebrød og marshmallows. Dette hørtes virkelig ut som den perfekte høstdag! Jeg krysser selvfølgelig fingrene for flotte farger og sol.

Hvilke planer har du for oktober? Er det noe du håper denne måneden bringer?  Lag dere en fin dag alle sammen.

You may also like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *