HJEMMELAGDE KNEKKEBRØD

·HJEMMELAGDE KNEKKEBRØD ·

3 dl grovt samalt rug
3 1/2 havregryn
1 dl kruskakli
1 dl sesamfrø
2 dl solsikkefrø
 1 dl linfrø
 1 ts salt
 7 dl vann
13940085_10209096514503318_1717132298_o
1. Bland alt sammen til en røre.
2. Dekk to stekeplater med bakepapir og fordel blandingen ut på de to brettene. Bruk en slikkepott og smør blandingen utover brettene, slik at brettet blir dekket av et tynt jevnt lag. Lag ruter med slikkepotten.
3. Stek knekkebrødene på 170 grader varmluft i ca 30-40 minutter. Her er det viktig at du åpner ovnsdøren 2-3 ganger for å slippe ut damp og forhindre at knekkebrødene blir brent. Når du tar ut knekkebrødene skal du sette ned oven til 100 grader.
4. Del opp knekkebrødene i biter og legg dem på en rist. La knekkebrødene stå i ovnen til de blir sprø i ca 45 til 60 minutter.
5. Avkjøles tilslutt på rist, før de er klare til å nytes. 
step1
TIPS! Skal du oppbevare disse i en boks, bør du unngå å ha på lokk siden det kan gjøre knekkebrødene myke. Oppskriften gir 2 brett som tilsvarer ca 35 knekkebrød. Det er ca 333 kalorier per 100 gram og 67 kalorier per 20 gram.
..  Nyt lørdagen 

You may also like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *