Dørstokkmila

· Just do it ·

Vi har vel alle kjent på den? Følelsen om at man bør/burde trene, men veien dit er altfor lang? Det er ikke alltid like lett å sprette opp, hoppe i treningsklærne og løpe ut døren. Noen dager er virkelig tyngere enn andre. Unnskyldningene er mange: det regner, jeg er jo litt sliten, jeg tar det etterpå, det er sent, det er for vamt/kaldt til å gå ut… Det er sant at det er viktig med pauser og restitusjon, men det er også begrenset hvor lenge man kan gjemme seg bak akkurat det.  Når dørstokkmila treffer meg pleier jeg å reflektere rundt hvorfor jeg trener. Hvorfor trening og min livsstil er viktig for akkurat meg. Hvorfor startet jeg egentlig med dette? Bare å minne seg selv på sånne små ting, kan være veldig motiverende. Bare tenk på følelsen etter en gjennomført økt! Et godt tips mot dørstokkmila er å finne seg en treningsparter, en du avtaler med og hvor du faktisk ikke kan bryte avtalen fordi du vet at noen står å venter på deg. Desutten er det jo både gøy, motiverende og inspirerende og trene med andre.

13275073_10208485120538851_1789588672_o

Det er en fantastisk følelse å overvinne dørstokkmila. Jeg er faktisk ordentlig stolt og glad de gangene jeg har kjempet meg opp fra sofaen for å komme meg på trening tiltross for alle de tullete unnskyldningene jeg kommer med. Det hjelper godt å ha gode venner som sender deg på trening når du spør «må jeg trene i dag» å egentlig håper på at de skal si «neida, det går fint». Da får man jo lettet samvittigheten litt også, man er jo tross alt fler som sier at det er greit å skippe økta i dag.  Mine venner pleier tvert imot å si at «det synes jeg faktisk du skal gjøre, nå med engang», noe som faktisk hjelper meg til å komme meg avgårde. Selvom jeg ikke alltid er så glad i dem der å da, så er jeg super takknemlig for at de gjør det. Hvem har vel noen gang angret på en treningsøkt? På sånne dager trenger man trening mest også, jeg kan nesten garantere at du vil føle deg 100 ganger bedre enn du gjorde før økta. Trening er noe jeg forbinder med glede og energi, så det er virkelig bare å komme seg avgårde!

13262226_10208485110458599_378225823_o

I dag er en sånn dag hvor dørstokkmila virkelig er lang. Jeg kjenner faktisk jeg blir sliten av å tenke på økta allerede før jeg har gjennomført den.  Ute er det grått, vått og i tillegg er det jo søndag. Egentlig en perfekt dag til å krype under teppe med tekoppen å se en film. Likevel har jeg bestemt meg, jeg skal på trening i dag. Dette er en av de dagene hvor jeg virkelig har godt av å komme meg på trening. Om det blir på stuegulvet med treningsmatte, manualer og instruksjonsvido på PC eller om jeg kommer meg opp på ettermiddagstimen på Elixia gjenstår å se, men jeg skal gjennomføre økta. Jeg gleder meg til å kjenne på følelsen, energien og «seieren» når økta er overstått, fordi akkurat den følelsen er ubeskrivelig. Så kan jeg heller legge meg under teppe senere ikveld og nyte den grå regnværsdagen.  Har du kjent på dørstokkmila? Har du noen tips? Nyt søndagen fine dere!

13281781_10208485110498600_1034476667_n

Følg meg gjerne på min treningsintagram «fitnessastrid» for fler bilder!

You may also like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *