Noe som alltid slår ann på våre 17.mai frokster er pizzasnurrer. I år laget jeg en variant med tacokjøttdeig og mais som ble veldig godt mottatt. Pizzasnurrer er både godt og enkelt! Det passer også like godt til lunsj/turmat, som til middag med litt salat vedsiden av. En ordentlig hit blant både store og små. Når man først lager pizzasnurrer kan det være lurt å lage mange, siden de fint kan fryses. Skal man foreksempel på en lang tur, er jo dette en perfekt lunsj. Dette er jo også den perfekte helgekosen! Oppskriften gir ca 18 pizzasnurrer.
Til deigen trenger du:
♥ 3 dl vann
♥ 1/2 pakke gjær
♥ 2 1/2 dl grov sammalt hvete
♥ 4 1/2 dl hvetemel
♥ 1 ss olivenolje
♥ 1/2 ts salt
Fremgangsmåte på deigen: Rør ut gjæren i lunkent vann og tilsett olje, salt og mel. La deigen så heve til dobbelt størrelse på en lunt sted. Til fyll brukte jeg 400 gram tacokryddret karbonadedeig, 1 liten boks med mais og revet ost. Om man ønsker kan man gjerne tilsette litt løk også.
Det første man gjør er å kjevle deigen til en avlang firkant. Smør karbonadedeigblandingen, mais og revet ost utover hele firkanten. Rull deretter blandingen sammen til en pølse og skjær pølsen i ca 1,5 cm tykke skiver.Kle stekebrettet med bakepapir og legg tacosnurrene på stekebrettet. Dryss litt ost over tacosnurrende og la dem etterheve i 10 minutter. Pizzasnurrende skal stekes på 225 grader i 10-15 minutter.
Bon appétit ♥