Grove muffins med frukt og nøtter

♥ ♥ ♥

God fredag alle sammen! Nå som helgen er rett rundt hjørnet tenkte jeg å dele en oppskrift på grove muffins med dere. Det er jo så deilig å kunne kose seg med noe godt i helgen, samtidig som disse kan nytes med god samvittighet. Muffinsene kan fint fryses og nytes senere om du lager mange.

Dette trenger du til 16 muffins:

3 dl hvetemel
2 dl grovbakstmel
1 1/2 ts natron
1 ts vaniljesukker
1/2 ts salt
1 dl brunt sukker
2 epler
2 bananer
1/2 dl olje
1 dl vann
50 gram tørket aprikos eller tranebæe
3 ss gresskarkjerner
50 gram valnøtter

Start med å sette stekeovnen på 200 grader (over og undervarme).  Bland sammen hvetemel, grovbakst, vaniljesukker, salt og natron i en bakebolle. Riv epler, grovhakk valnøtter og mos bananene med en gaffel. Rør sammen eple og bannan med olje, sukker og vann. Ha blandingen med frukten over i bakebollen med melet og rør alt godt sammen til en jevn røre. Tilslutt tilsetter du den tørkede frukten og hakkede valnøtter.  Sett muffinsformer på et bakebrett og fyll dem 3/4 fulle. Det er veldig godt å bruke gresskarkjerner som pynt, så strø dette over helt tilslutt. Muffinsene skal stekes i 20-25 minutter, men følg godt med på dem i slutten av steketiden. La gjerne muffinsene stå på brettet i 5 minutter etter endt steketid før de kan nytes. Kaloriinnholdet per 100 gram er 238 kcal og 1 muffins inneholder ca 160 kcal for de som måtte lure på dette.  Jeg håper oppskriften faller i smak.  Ønsker alle en fin fredag og en super helg!

You may also like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *