Grove pitabrød

♥ ♥ ♥

Hei fine dere! Nå er det lenge siden jeg har delt en oppskrift med dere, så det er nesten påtide. Jeg har fått så dilla på å prøve ut nye ting på kjøkkenet i det siste, noe som er kjempe gøy. En bakemester har jeg igrunn aldri vært, men jeg blir stadig overasket over hvor enkelt det er å lage forskjellige ting. Ofte er det som er hjemmelaget det beste, så hvorfor ikke lage ting fra bunn? Det beste med å lage ting selv er at du vet nøyaktig hva maten du spiser inneholder og da er det mye lettere å styre unna matvarer med masse tilsetningstoffer. Jeg kom over denne oppskriften på pitabrød for noen dager siden og tenkte at jeg måtte prøve den. Pitabrød er noe jeg ofte bruker til mat, enten ved siden av en rett, som bunn på pizza eller som en «lomme» til å ha fyll i. Alt er enkle retter som går fort å lage, samtidig som det er kjempe godt.

Dette trenger du til 8 pitabrød:

250 g hvetemel
250 g sammalt hvete, finmalt eller grovmalt. (Jeg brukte grovmalt her)
 3,5 dl skummet melk (romtemperatur, ca 25 grader)
 1 ts salt
 1/2 pose tørrgjær eller 25 g fersk gjær
1 ss smør

Jeg doblet oppskriften slik at jeg også fikk noen ekstra pitabrød som kan fryses ned. Så greit å ha noen til en senere anledning.

Fremgangsmåten: 

Bland mel, salt, melk og gjær i en bolle og elte deigen på lav hastighet. Her kan du bruke kjøkkenmaskin eller håndvisp med eltekrok for å gjøre jobben litt enkeltere. Når deigen er fin, elter du tilslutt inn smøret. Det er en fordel at smøret er litt mykt. Sett så deigen til heving i 1 time. Etter hevingen skal deigen være luftig og fin. Det skal ikke være nødvendig å bruke mye mel etter du tar deign ut av bollen. Legg deigen på en benk sammen med litt mel og rull den ut i en pølse.  Del deretter pølsa i 8 like store deler. Hver del rulles så til en bolle, før du lar bollene etterheve i 15 minutter.  Deretter trykker eller skjevler bollene flate, slik at de ca blir  14-15 cm. Legg 4 og 4 pitabrød på hvert brett og la dem heve i 10 minutter før du setter dem inn i ovnen. Pitabrødene skal stekes på 250 grader (over og undervarme) i 8-10 minutter, litt avhengig av ovn. Det holdt med 8 minutter hos meg. Voilà, så har du gode pitabrød som er klare for servering.

Her i huset ble pitabrødene brukt til pitapizza. Så enkelt og godt! Ha på litt tomatsaus og fyll etter eget ønske. Stek så pitapizzaene i oven på ca 200 grader (over og undervarme) til osten er smeltet.  For de som lurer er det ca 203 kcal per 100 gram.

You may also like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *