Reisetips Kreta, Platanias ☀️

Hellas er et av mine favoritt reisemål om jeg skal ha en sikkelig solferie. Hvor deilig er det ikke å kjenne solen varme, ha saltvann i håret og sand mellom tærne? Følelsen av å ligge rett ut uten å ha et minste fnugg av dårlig samvittighet? ☀️

… Let’s go to Crete 

De greske øyene er små perler det absolutt er verdt å besøke. Det er ikke uten grunn at jeg ofte vender tilbake for en sikkelig avslappende badeferie. Det er noe magisk ved å være i Hellas med stemningen, naturen, maten og alle menneskene. De siste gangene har jeg besøkt Hellas, har jeg reist til Kreta som har mye å by på både når det kommer til strandliv og utflukter. Jeg liker å ha muligheten til å oppleve noe nytt når jeg er på ferie, selvom det fort blir mange timer på solsengen.  Reisetips er noe jeg selv er veldig glad i, spesielt om jeg skal ut i den store verden. Så her kommer mine beste tips når det kommer til Kreta.

 

… Where to live?

Sunprime platanias beach er absolutt et hotell å anbefale om du skal ta turen til Platanias, Kreta. Hotellet har perfekt beliggenhet rett ved standen, samtidig som det ikke er langt å vandre inn til byens mange resturanter, små butikker og barer. Hotellet har god frokost, rene rom,  hyggelige ansatte og supre treningsmuligheter. Hvis du er ute etter litt aktivitet i ferien har hotellet egen gym og arrangerer gruppetimer man fritt kan delta på. Jeg testet ut vann aerobik når jeg var der, det var en morsom økt. Det kan jo være litt godt å røre på seg på ferien også, eller hva? Rett ovenfor gata til hotellet ligger det et stort supermarked som gir gode muligheter til å kjøpe inn det man måtte ønske. Vi kjøpte lunsj noen dager som vi nøt på verandaen mens vi så utover havet. Det kan absolutt anbefales! Ta en nærmere titt på hotellet her.

… Things to do

Ta bussen til Chania.  Chania er en sjarmerende havneby som absolutt er verdt et besøk! Ta turen inn til byen når det begynner å nærme seg kveld for å spise middag og vandre litt i gatene. Påvei ned mot havnebassenget der det kryr av resturanter, er det masse  boder med alt du kan tenke deg. Så her er det virkelig nok å se på. Det finnes også litt butikker i Chania som man kan gå innom, selvom dette absolutt ikke er noe stort shopping område. Det er lett å komme seg til og fra Chania da det går hyppig med busser.

Besøk Elafonissi – Det er et must å besøke vakre Elafonissi hvergang jeg er på Kreta. Den rosa sanden og det klare lyseblåe vannet stopper aldri å facinere meg. Reiseselskapene har turer ut til Elafonissi som er fra tidlig om morningen. Jeg vil absolutt anbefale å ta en slik tur, enten med en buss eller ved å leie egen bil å kjøre. Hvis du er komfortabel å kjøre selv, vil jeg anbefale deg å gjøre det fordi da får du så mye tid du ønsker på stranden. Disse bussene skal gjerne ha x antall stopp innom ulike steder på veien, slik at om målet hovedsakelig var stranden, kan det være greit å kjøre selv. Jeg har tidligere opplevd å komme sent frem tiltross for tidlig avreise, nettopp fordi bussen skulle innom så mange ulike steder påveien. Når vi da endelig nådde målet, hadde vi ikke mer enn 3 timer der før vi måtte returnere og påny kjøre innom mange andre steder påvei tilbake til hotellet. Kjører man selv står man mye mer fritt. Det kan isåfall være greit å kjøre avgårde tidlig på mornignen slik at man slipper en del trafikk.

Lei bil – Leier du en bil har du store muligheter til å ta deg rundt på øya. Hvorfor kun være på et sted når det er så mange steder å se og oppleve?

… Where to eat

Astrea – er en sjarmerende og litt uhøytidelig resturante som ligger litt oppe i høyden. Det er noen bakker for å komme opp på toppen, men samtidig får du verdens fineste utsikt. Denne resturanten drives av en livlig og glad familie som har som mål å gjøre gjestene sine mest mulig fornøyd. De har en god og variert meny med greie priser. Jeg blir litt sjarmert av stedet og stemningen, selvom kelnerne har lært seg en del norske gloser. Dette er et sted man enten elsker eller hater, jeg for min del vender gjerne tilbake hit flere ganger i løpet av ferien. Utsikten er som allerede nevnt helt upåklagelig.

Sunprime platanias beach – Om du er gjest ved hotellet eller ei kan jeg anbefale å spise lunsj eller middag på strand resturanten til hotellet. Her sitter du nesten på stranden og ser utover havet mens du nyter et god måltid. Denne resturanten har nemlig veldig god mat. Det er ikke ofte jeg er veldig imponert over hotellets egen resturant, men det ble jeg altså her. De har en god og variert meny med mye som frister.

Kyano beach restaurant – Her må du bare teste ut Gyros! Gyros er et must når du ført besøker Hellas sammen med masse tzatsiski, mmm. Resturanten ligger fint til på stranden og har en fantastisk utsikt over havet. Vi spiste her i solnedgangen, det var virkelig helt magisk!

Mitt neste greske reisemål er øya Santorini. Det ser helt fantastisk ut med de hvite små husene, blåmalte dørene og den utsikten.  Kan nesten ikke komme meg fortnok på et nytt fly! Har du noen reisetips å dele fra Hellas? 

Continue Reading

In the desert

..What a day!

Denne dagen har virkelig vært spennende, fin og innholdsrik. Vi har vært på ørkensafari og det var litt av en opplevelse. Jeg har aldri vært i ørknen tidligere, så bare det var en opplevelse i seg selv! Vi kjørte inn med en solid land cruiser som skulle frakte oss over sanddynene. Denne kjøreturen var kanskje noe av det beste med hele utflukten. Turen var akkurat som en berg-og-dalbane, full av skrekkblandet fryd. Vi kjørte opp og ned bratte bakker og svingte så bilen kjørte på skrå. Enkelte ganger var det nesten litt skummelt fordi man følte at bilen kom til å tippe/gå rundt, men sjåføren hadde virkelig kontroll så det var ingen fare. Etter kjøringen i sanddynene dro vi inn til en camp der vi spiste BBQ buffet å så på danseunderholdning! På campen kan man ri på kamel, prøve sandboarding, få henna tatovering, røyke shisha (vannpipe) og kjøre firhjuling på sanden. Det var ordentlig stemningsfult å være i campen mens solen gikk ned og mørket kom snikende. Solnedgangen var helt fantastisk og det var fint å titte opp på månen og stjernene når mørket hadde lagt seg over himmelen. Denne utflukten kan trygt anbefales om man skal til Dubai og har litt ekstra tid. Det har virkelig vært en kul og litt anerledes opplevelse jeg kan leve lenge på. Tenk at jeg faktisk har vært i ørknen! Dette er virkelig en spennende tur som byr på mange kule opplevelser. ☀️

Continue Reading

Jumeria beach

..another amazing day in the sun

Dubai er helt fantastisk om man ønsker seg en solferie med alle de flotte strendene. I dag har vi besøkt Jumeria beach som er en strand som ligger rett ved det berømte 7 stjernes hotellet Burj-al-Arab. Hotellet er formet som et seil og er kjent som verdens mest luksuriøse hotel. Dette måtte vi jo bare se i levende live, så vi dro så nærme vi kom. Du kan booke bord til både lunsj og middag på Burj-al-arab, men dette koster en god del penger. Har man ingen avtale og ikke er gjest ved hotellet, kommer man heller ikke inn. Kanskje burde booke en afternoon tea der engang, kun for å se hvor flott det er på innsiden? Det skal jeg absolutt tenke på ved neste besøk, selvom dette tebesøket vil koste rundt 1500 kr per person.  Selve Jumeria beach var helt grei, men langt ifra den fineste stranden jeg har vært på.  Her var det verken solstoler eller parasoller til utleie. Det var dårlig med cafeer, resturanter og butikker. De hadde en liten strandcafe som solgte sandwich, juice og hamburger, samt en liten kiosk som solgte is. Thats it! Toalettene var ikke særlig rene, men det var dusjer så det var mulighet for å skylle seg. Dette er altså en strand hvor du ligger rett på sanden og bør ha med medbrakt mat. Jeg ville også kjøpt en parasoll om jeg skulle dit igjen. Absolutt verdt å ta turen for å se Burj-al-arab på nærhold, men om jeg kun dro dit for sol og bading ville jeg valgt en annen strand med flere failiteter. Det har vært en fantastisk varm soldag med masse bading og full avslappning, akkurat det man trenger før eksamensbobla starter for fult. Disse dagene nytes til det fulle.☀️

Continue Reading

I’m on top of the world ?

..What a view

I dag har vi vært oppe i verdens høyeste bygning, Burj Khalifa. Skyskraperen kan sees fra omtrent hele Dubai og raver høyt alt med sine 828 meter og 163 etager. WOW, for en utsikt! Jeg kjente nesten litt på høydeskrekken når jeg sto der oppe å så utover, men for en fantastisk følelse. Å ta en tur opp i Burj Khalifa er nesten et must om man først er i Dubai, det er noe som bare må oppleves. Utsikten er nesten helt umulig å beskrive, det er bare helt utrolig. Som turist kommer man opp i 124 etage på ustiktspunktet, men booker man bord på resturanten har man mulighet til å komme helt opp i 148 etage. Selv var jeg mer enn nok fornøyd med å komme opp på 124 etage, det var mer enn høyt nok. Vil man opp i Burj Khalifa er det lurt å booke bilett på forhånd, da kan man spare litt penger. Dette var en utrolig kul opplevelse jeg virkelig ikke ville vært for uten. Tenk at jeg nå kan si at jeg har vært oppe i verdens høyeste bygning! Da kan det krysses av the bucket list✔️

Continue Reading

Let’s go to the beach

..Let’s stay here forever

Fantastiske Marina beach! Dere kan tro vi har kost oss i dag. Sol, sand, hav, palmer, kameler og fantastisk utsikt, hva mer kan man ønske seg? Uansett hvor jeg snur meg er det noe kult å se, denne byen er helt utrolig. Marina området er helt fantastisk og absolutt et sted jeg kunne tenkt meg å bo ved en senere anledning. Her er det kort gåavstand til stranda, samtidig som det er et fint bo område. Vi skal gå «Marina beach walk» litt senere i uken for å se litt mer av område, det ser jeg frem til. Vi tok taxi fra hotellet til stranden og det var verken langt eller dyrt. Hele turen kom på 18 AED som er ca 40 kroner, så det er virkelig ikke noe å klage på. Det var dyrt å leie solsenger på stranden (ca 250nok), men det er mulig å kun leie parasoll om man går videre bortover stranden. Marina beach er en lang og flott sandstrand fylt med solstoler, parasoller, områder du kan ligge rett på hånkle og ikke minst vannaktiviter. Her kan du teste det meste innen vannsport eller bare slappe av. Langs stranden ligger det mange cafer og kiosker hvor du kan kjøpe mat og drikke, så mulighetene er mange. Dette er absolutt en av de flotteste strendene jeg har vært på så langt, så er du i Dubai er dette absolutt en strand det er verdt å besøke. Jeg har hvertfall kost meg masse her i dag og reiser gjerne tilbake.☀️

Continue Reading

Hello Dubai☀️

Nå har vi akkurat ankommet Dubai etter en veldig behagelig reise. Det var fire spente jenter som møtte opp på Oslo s i dag for å ta toget til Gardemoen. Tenk at dagen endelig har kommet, det føles nesten litt uvirkelig. Dette er en reise vi har jobbet hardt og målrettet for å vinne, siden vi fikk høre om konkurransen på personalmøte i oktober. Vi bestemte oss for å vinne reisen på møte, laget en slagplan og jobbet hardt for å oppnå resultatene. Hard work pays off som de sier og vi vant turen til alles store glede. Dette er en tur vi har planlagt og gledet oss til siden vi fikk resultatet på konkurransen i staten av januar.  Nå er vi veldig klare for en spennende og innholdsrik uke i Dubai med alt byen har å by på.

Dette var min første flytur med Emirates, og alt jeg har å si er WOW. For et behagelig selskap og reise med. Vi ble møtt med et stort smil av den serviceinnstilte gjeng som jobbet ombord. Når vi kom om bord fikk vi teppe, pute og headsett utdelt som gjorde reisen mer behagelig. På stolen foran oss hang det en skjerm hvor man kunne velge blant flere hundre filmer. Det var et godt utvalgt å velge i, så det var slett ikke vanskelig å få tiden til å gå. Det var nesten litt vanskelig å finne ut hvilke filmer man skulle prioritere på reisen. Det var flere nye titler ombord som lala land og Disney`s Moana. To filmer jeg har blitt veldig glad i, så det var virkelig helt topp. Har du ikke sett disse vil jeg virkelig anbefale deg å se de. Personale kom ofte med drikkevognen hvor du kunne få vin, øl, juice, vann, brus, te og kaffe. Her kunne du drikke så mye du ville, uten å betale noe ekstra. Maten på flyet var også overaskende god og beinplassen var ikke så verst. Internett var tilgjenlig for 1 dollar, så her er det mulighet for å surfe på nett under flyturen. Hele reisen var rett og slett veldig behagelig og det frister absolutt å reise med Emirates igjen. Et annet pluss som er verdt å nevne er at du kan ha med opp til 30 kilo i bagasje, så her slipper man (forhåpentligvis) unna overvekt. Emirates har med andre ord alt, har du først kjøpt billett her kan du bare lene deg tilbake og slappe helt av.

Vi landet i Dubai kl 23 (21 norsk tid) på en gigantisk og stor flyplass. De skal visst ha en av den største taxfreen i verden, så den blir spennende å se på hjemreisen. Køen igjennom passkontrollen var effektiv og vi fikk turistvisum uten problem. Bagasjen kom med engang, så alt på flyplassen gikk fort og smertefritt. Vi hadde forhåndsbestilt transport som skulle hente oss, så det var veldig behagelig å bli kjørt helt frem til hotellet. Selve kjøreturen til hotellet tok rundt 20 minutter. Førsteinntrykket av Dubai er at alt er stort og imponerende. Det er tydelig at de ønsker å være størst og best. De kilte litt ekstra i magen når vi kjørte forbi Burj khalifa som ravet høyt over alt annet. Tenk at vi skal opp dit om bare noen dager!  Nå har vi sjekket inn på hotellet og fått en stor og fin leilighet. Jeg skal skrive et eget innlegg om hotellet litt senere og ta noen bilder. Det er jo alltid greit med hotell tips om man skal ut å reise.  Nå er vi sliten gjeng etter en lang reise så det blir veldig godt å finne senga, men først PIZZA.

 

Continue Reading

☀️Dubai, i’m ready for you! ✈

Nå er kofferten pakket og klar. Det kribler i magen og jeg kan faktisk ikke tro at jeg skal reise avgårde en uke til Dubai om bare noen få timer. Det kommer til å bli en utrolig spennende og morsom tur. Jeg gleder meg til noen late dager på stranden, utflukt til Abu dhabi, en tur opp i selveste Burj Khalifa, ørkensafari og titting på Dubai mall. Jeg gleder meg til å oppleve en moderne by med en helt annen kultur og skape minner for livet. Ikke minst gleder jeg meg til sol, varme og avslappning. Det blir fantastisk å lade batteriene før jeg går inn i eksamensbobla som venter på meg, tiltross for at jeg skal lese litt på turen.  Som vanlig har jeg pakket så mye at det ser ut som jeg skal flytte ned dit. Pakkemester Johansen sier nå jeg! Pakking har aldri vært min sterke side og jeg har en tendens til å ta med litt for mye. Likevel kan det jo være greit å ha divese ting også, eller hva? Jeg er hvertfall rustet til de fleste anledninger nå tror jeg, så det er veldig bra.  I kofferten har jeg blant annet pakket med bikini, flipflops, shorts, t-shorter, kjoler, jumpsuits, knebukse, lang tynnbukse og bluser med lang arm.  Altså klær til enhver annledning. Jeg har lest at man bør tenke litt på hva man har på seg i ulike situasjoner, så nå håper jeg kofferten min dekker det behovet. Jeg har virkelig ikke tenkt til å støte noen på turen, så da er det greit å ha med seg litt av hvert i kofferten. Nå er jeg hvertfall super klar for å reise avgårde og oppleve en ny del av verden.? ?

 

Continue Reading

VAYCAY – Dubai

… jeg kan ikke tro det, men jeg skal faktisk til Dubai! Dette er et eksotisk reisemål jeg såvidt har turt å drømme om og nå skal vi faktisk avgårde. Turen er booket og betalt, så nå er det bare å telle ned dagene og pakke kofferten. Jeg er utrolig spent og gleder meg masse til vi skal reise avgårde i 1 uke. Vi reiser i slutten av mars og kommer hjem i starten av april!  Dubai er en by alle skryter mye av, så jeg er veldig spent på hva turen har å by på. Jeg drømmer om sol, varme, strender og nye eventyr. Vi har bestemt oss for å besøke Burj Khalifa, en moske i Abu dhabi og dra på ørkensafari med sandboaring. Burj Khalifa er den høyeste bygningen i verden, så akkurat det tror jeg blir veldig kult. Jeg får bare krysse fingrene for at ikke høydeskrekken plutselig melder seg når vi tar heisen til toppen av skyskraperen. Dubai Mall må vi også ta en tur innom når vi først er i Dubai og ellers gleder jeg meg til late timer på stranda. Noe som er spesielt kult med Dubai er at det er en annen kultur. Jeg driver å leser meg opp om byen nå og har så langt funnet ut at man i utgangspunktet kan kle seg som man vil, men at det settes pris på om man dekker til knær og skuldere. Enkelte steder er det strengere enn andre, så jeg tror det kan være lurt å gå til innkjøp av et langt skjørt jeg kan bruke når vi skal rundt og titte. Bikini kan benyttes ved basseng/strender så det blir det samme som ved andre reisemål.  Det er generelt mange tilflyttere til Dubai, som gjør at ting generelt er mer akseptert der enn foreksempel ute i små byene. Det er hvertfall helt sikkert at dette blir en utrolig spennende tur!

Vi har booket fly med selskapet Emirates og hotellet vi skal bo på heter Gran midwest tower. Dette hotellet ligger fint til i Dubai, nær strand og severdigheter. Hotellet har frokost, treningsrom, basseng og mulighet for transport til/fra flyplass. Det er heller ikke blant de dyreste hotellene i området, men har en ganske overlevlig pris. Vi har bestilt henting til og fra flyplassen, noe jeg synes er veldig greit. Når man besøker et sted for første gang er det veldig greit å bli kjørt rett til døra. Du kan se nærmere på hotellet her.  Jeg skal selvfølgelig dele reisen min her på bloggen med bilder og tips etterhvert. Nå gjelder det å sette seg ordentlig inn i reisemålet så jeg får god oversikt, pakke kofferten og smøre seg med tålmodighet til avreise dagen. Hvis du har vært i Dubai og har tips til noe som bør gjøres/tenkes på, blir jeg veldig glad om du legger igjen en kommentar.

Continue Reading

In my travel bag

14793670_10209766298887509_1663680723_n

· Let’s travel the world·

Siden jeg snart skal ut å reise, tenkte jeg å vise dere hva jeg pleier å ha med meg i reisevesken min. Det skal nevnes at innholdet kan være litt forskjellig etter hvor lang flyturen er, men mye av innholdet er jo likt uansett destinasjon.  Jeg er ofte litt bekymret for å ha glemt viktige ting, så jeg lager ofte små lister så jeg er helt sikker på at jeg har husket alt. Har man billetter, pass, penger og mobil kommer man alltid langt, uansett hva man skulle ha glemt. Alt ordner seg som oftest tilslutt uansett 🙂

Reisemappen er alltid med meg på tur. Her har jeg viktige papirer som reisedokumenter og andre ting som må passes godt på. Det at man kan samle alt på et sted, er noe jeg virkelig setter pris på. Da blir alt mye mer oversiktlig og lett tilgjengelig. Super smart og kan virkelig anbefales!

Passet er alltid med, det er jo virkelig et must. Jeg må ærlig innrømme at jeg liker å ha det med, selv når jeg skal fly innenlands og det slett ikke er nødvendig. Skal man ut å reise skal man jo ha pass eller hva?

Lommebok med penger og bankkort. Dette er kanskje en av de tingene jeg dobbeltsjekker mest at er på plass før jeg drar hjemmefra. Har man penger klarer man seg hvertfall alltid.

Mobillader og ladedeksel er alltid med på tur. Jeg har ladedekselet for å alltid være sikker på at jeg har strøm på mobilen. Man vet aldri når man trenger mobilen, enten det er for å ringe, sende en melding, bruke mobilnettbank, høre på musikk, sjekke ut noe på internett eller bruke kartfunksjonen. Mobilen kan brukes til det meste og det er derfor fint at det alltid er strøm på denne. Skulle den blitt utladet er jeg helt overbevist om at jeg virkelig kommer til trenge den. Ved å ha mobillader i vesken, har jeg også alltid tilgang på å lade. Hvis kofferten skulle forsvinne har jeg et problem mindre, ved at jeg ihvertfall kan overføre nødvendige penger eller ringe. Som dere sikkert skjønner synes jeg det er en trygghet å ha muligheten til å lade telefonen.

Ørepropper er et must på reise. Det å kunne lene seg tilbake i flysete med en god spilleliste er helt fantastisk. Jeg bruker ofte ørepropper til musikk eller se på film. Det er veldig greit å kunne stenge alt støy fra flyet ute, enten om det er gråtene barn eller samtalen til de foran/bak deg.

Kamera må alltid være med på tur! Jeg elsker å fange øyeblikkene i bilder som jeg kan se tilbake på. Mobilen kan selvfølgelig brukes, men jeg foretrekker å ha med kamera så jeg får bilder med best mulig kvalitet. Enkelte ganger er det hyggelig å fremkalle bilder for å lage album eller sette inn i ramme, så det kan være viktig med god kvalitet. Det samme gjelder hvis man skal dele bildene fra turen på sosiale medier, jo bedre kvalitet jo bedre bilder. Mitt kamera Olympus pen er alltid med, uansett hvor jeg skal.

PC/ipad. Hvis jeg skal på lange reiser eller tror  det kan være en fordel, tar jeg med meg PC på tur. Hvis det er internett på hotellet kan det være en fordel å kunne gjøre nødvendig research på en stor skjerm, eller kanskje skrive et blogginnlegg? Ipaden er ellers super å ha med til filmtitting om man har fikset noen gode filmer før flyreisen.

♥ Lesestoff, enten det er ukeblader eller en god bok. Når man har noe å lese på går tiden mye fortere. Nå som jeg er student har jeg ofte med en pensum og notatbok på tur, så jeg kan lese litt og notere litt underveis på turen.

♥ Solbrillene er alltid med om det er sesong eller vær til det. Solbrillene tar jo ikke stor plass i vesken og det kan være utrolig greit å ha.

♥ Nødvendigheter som husnøkler, kulepenn, paracet eller OB. Du kan aldri vite når uhellet er ute. Det beste er jo å være på den sikre siden 🙂

♥ Tyggis er som oftest med inn på flyet. Det kan være veldig greit å tygge på noe ved take off og landing. Ingen er vel spesielt glad i dotter i ørene?

Ved lengere flyvninger liker jeg i tilegg å ha med:

♥ Gode kosesokker som varmer godt. Det er ikke alltid så deilig å ha på skoene under hele flyturen om man skal sitte stille i mange timer. Et par myke og varmesokker kan gjøre flyturen mye mer behagelig.

♥ Sovemaske om jeg tror jeg skal  sove mye på turen. Noen ganger er det deilig å dra en myk sovemaske over øyene for å få det mørkere. Da synes hvertfall jeg det er lettere å sovne. Det å sovne på fly kan jo virkelig være en utfordring i seg selv.

♥ Nakkeputen er med på lengre strekninger. Det er behagelig å kunne lene seg tilbake med en nakkepute og ha muligheten til å bruke den som pute. Selvom jeg normalt sovner fremoverbøyd og våkner med den kinken i nakken. Håper ikke jeg er den eneste der (hehe).

Hva pleier du å pakke i din reiseveske? Ønsker dere en fin søndag♥

Continue Reading

Mine reisetips – København

Etter noen fantastiske dager i København, tenkte jeg det var på tide å lage et litt innlegg med mine reisetips. Jeg synes reiseinnlegg både er morsomt, nyttig og inspirerende hvis jeg selv skal på tur. Kanskje man kan bli tipset om noe man ikke har tenkt på selv eller kan lære av andres erfaringer? Jeg skal derfor i dette innlegget kommet med mine smarte tips og triks både når det kommer til transport, steder man burde besøke og steder man burde spise. Kanskje dette kan inspirere noen til deres reise?

14580597_10209626893122452_1294909909_n

Transport: Vi fløy fra Gardemoen ned til flyplassen Kastrup. Dette var en veldig oversiktlig flyplass hvor det var lett å finne frem. Det tok ikke langt tid med bagasjen og vi kom oss fort avgårde. Jeg vil anbefale deg å bruke banen fra flyplassen og inn til selve sentrum. Reisen tar ca 15 minutter og koster ikke mer enn rundt 37kr per person. Dette var en veldig behagelig og effektiv måte å reise på. Det var godt skiltet inne i ankomsthallen både til metroen (banen) og tog, så det er ikke vanskelig å finne. Det var like enkelt å ta banen tilbake til flyplassen, så dette anbefales virkelig. Når det kommer til biletter til metroen var det masse automater man kunne benytte seg av, men jeg lastet ned bilettappen som heter mobilbiletter samt reiseappen som heter metroen. Jeg synes det var veldig praktisk å ha reiseappen fordi da kan man beregne reiserute, se hvilken bane man skulle ta og se hvor mange soner man måtte ha biletter for (det er 3 soner fra flyplassen til sentrum). Altså får man en mye bedre oversikt med reiseappen, samtidig som den var veldig lett å bruke.

I København gikk vi til fots, men dette er jo den ultimate sykkelbyen. Hadde vi hatt et par dager til skulle vi leid oss hver vår sykkel og tråkket rundt i byen. Vi ble blant annet anbefalt å sykle ut mot flyplassen, langs kysten. Dette skulle visst bare være et par timers sykkel tur, samtidig som det var kjempe flott. Jeg synes det hørtes utrolig koselig ut, så det må jeg få til ved neste anledning.

Overnatting og hotell:  Vi bodde på et veldig fint og sentralt hotel som heter skt petri. Det var gåavstand til det meste fra dette hotellet og det lå virkelig midt i smørøyet.  Det var kort gåavstand uansett om du skulle til handlegaten Strøget, vandre i Nyhavn, spise middag eller ta deg en tur på tivoli. Jeg tror faktisk ikke vi brukte mer enn rundt 5 minutter fra vi gikk ut døra, til vi sto i den travle butikkgaten strøget. Det er heller ikke mer enn rundt 5 minutter å gå til metro stasjonen Nørreport, så hotellet ligger virkelig perfekt til. Hotellet er ellers moderne, stort og fint. Det var hyggelige ansatte, god service og fine rom. De serverer en super god frokost med alt man kan drømme om. Her kan du få alt av frukt, pålegg, brød/rundstykker, bacon, egg og yogurt. Du kan til og med lage din egen store belgiske vaffel om du ønsket det. Mmmm, jeg må jo inndrømme at jeg elsker hotel frokost når jeg er på tur. Hotellet hadde også de kuleste kaffemaskinene jeg har sett på lenge, det var rett og slett en ipad som du trykket på.  Jeg vil absolutt anbefale dette hotellet videre om man vil bo på et fint og sentralt hotel i København.

hotel3

mat

hotell1

Ting å gjøre:

Hotel Chocolat / Østergade 13:  Hvis du elsker sjokolade, er et besøk på kakaobaren og sjokoladebutikken på hotel chocolat virkelig et must. Jeg vil absolutt anbefale å sette av litt tid, sette seg ned og nyte den deilig kakao her. Nærmere sjokoladehimmelen kan du vel nesten ikke komme, det var bare så godt og koselig. Vi fikk også smake på sjokolader de solgte i butikken og det endte selvfølgelig med at jeg måtte kjøpe med litt sjokolade hjem. Jeg kjøpte blant annet sjokolade til kakao, så jeg kan prøve å lage varmkakao selv når kulda virkelig har meldt sin ankomst. Gjett om jeg gleder meg til akkurat det! Hotel chocolat ligger i strøget mot kongens nytorv.

sjoko

sjoko2

Det runde tårn: Det runde tårn er et utsiktspunkt som ble bygget for kong Christian 4. Tårnet har ikke mange trapper, men en bratt gang av murstein på høykant som buer seg oppover.  Tanken var at kongen skulle kunne ri opp på hesten sin til utsiktspunktet. På toppen er det også et observatorium som man har brukt til å se på stjernene. I dag blir det brukt som utsiktspunkt hvor man virkelig kan skue utover københavn sentrum. På toppen har de laget en oversikt rundt hele tårnet, som forklarte hva man ser. Det var veldig nyttig og oversiktelig. Det var også en kunstutstilling i tårnet som man kunne besøke om man er intressert i kunst. Det er absolutt verdt turen, inngangen kostet rundt 30 danske for voksne. Adresse: Købmagergade 52a, 1150 København.

ute rundeta%cc%8arn

Guinness verdensrekord museum: København er fult av morsomme museer og aktiviter man kan gjøre. Vi valgte å ta turen innom guinness verdensrekord museum. Dette var veldig morsomt og kan trygt anbefales videre. Det er helt utrolig hva mennesker kan gjøre for å sette en rekord. Jeg må si jeg ble overasket over enkelte rekorder, det var enkelte ting der jeg ikke engang kunne drømt om at noen kunne gjøre. Museet er fult av morsomme aktiviteter slik at de besøkende også kan delta istedet for å kun gå rundt å titte. Dette synes hvertfall jeg gjør museet ekstra morsomt. Det kan anbefales for hele familien! Adresse: Østergade 16, 1100 København.

Shopping: En tur innom handlegaten «Strøget» er nesten et must for alle shoppingglade mennesker. Her finner du det meste av butikker i alle kategorier og prisklasser både når det kommer til klær, sminke, sko, tilbehør, elektronikk og interiør. Det ligger også noen koselige spisesteder og museer her, så det er absolutt verdt å rusle ned denne travle gaten. Jeg besøkte noen av mine favoritt klesbutikker som blant annet By Malene Birger og Samsøesamsøe. De hadde fått inn så mye fint og noe måtte selvfølgelig bli med hjem. Sidegatene til strøget er også fulle av butikker, så det er virkelig verdt å ta en titt i disse om man har en shopping dag. København er altså et eldorado for alle shoppingglade jenter og gutter, men husk at kursen desverre er høy.

14580360_10209614028240838_516878966_n

Nyhavn: Er en plass man absolutt burde besøket. Ta turen på dagtid når solen skinner eller når mørket har falt. Dette er den perfekte plassen å sette seg ned for å slappe av og nyte byen. Det er fult av resturanter og barer langs hele bryggen og er derfor et optimalt sted å spise lunsj/middag. Det er også mulig å ta en sightseeingbåt herfra om man ønsker å se København fra vannet. Her får du blant annet sett nærmere på den lillehavfruen og operahuset. Denne båtturen tar ca 1 times tid og anbefales på det varmeste.

Den blå planet: ligger rett ved flyplassen og er et stort akvarium som inneholder alt som skjuler seg på havets bunn. Det var utrolig spennende å se alle de ulike fiskene og vesnene som befinner seg under vann. Det var flere fisker der jeg er veldig glad for at jeg aldri har møtt på når jeg har vært ute på svømmetur, for å si det sånn. Den blå planet var fantastisk, fasinerende og fint på engang. Tiden går fort når man blir gående å titte på alt som er der inne. De hadde også noen otere på akariet som hvertfall sjarmerete meg i senk. Absolutt verdt en tur.  Vi besøkte akvariet på hjemreise dagen, siden den blå planet kun ligger 1 minutt unna flyplassen med metroen. Det var veldig greit å ha med bagasjen siden de har store oppbevaringsskap inne på akvariet som tok kofferter i alle størrelser. De kostet kun koster 10 kr å bruke disse skapene, så det var veldig praktisk og greit. Absolutt en fin avsluttning på noen veldig fine dager.

den-bla%cc%8a

bla%cc%8a2

bla%cc%8a3

Tivoli: Det var desverre stengt når vi besøkte byen fordi parken hadde tema skifte. Dette er faktisk litt kult, at de har forskjellige temaer igjennom året og gjør om ting i parken. Siden vi nå har gått inn i Oktober er det halloween som står for tur, noe som sikkert blir super bra. Jeg vil uansett anbefale en dag i tivoli av tidligere erfaringer. Her er det mye å se på både for store og små. Det er også veldig fint å være en dag på tivoli, selvom man ikke er den største karusellkjøreren. For de som liker fart og morro er det masse karuseller som venter. Noe som er veldig fint med tivoli er at man kan velge å kun kan kjøpe inngang til parken, altså trenger man ikke betale masse for en bilett om man ikke hadde tenkt å ta noen karuseller. Dette er jo kjempe smart i forhold til Tusenfryd hvor man betaler masse for en inngangsbilett, selvom man ikke hadde tenkt til å kjøre noen av attraksjonene. Vil man kjøre karuseller må man kjøpe turpas ved siden av, som gir tilgang til karusellene. Det er ingen tvil om at vi hadde dratt på tivoli om det var oppe. Det er absolutt en opplevelse.

Steder å spise:   Jeg var så heldig at jeg reiste med Daniel som virkelig hadde gjort resarch på hvor man burde spise i København, så vi hadde faktisk to bordreservasjoner når vi ankom byen. Det var utrolig deilig, så slapp vi å gå gatelangs å lete etter et passende sted å spise. Maten på resturantene vi besøkte var også kjempe god, så det kunne faktisk ikke blitt bedre.

Fiat er en utrolig fin og stemningsfull resturant. Det er lenge siden jeg har vært et sted som har vært så koselig og gjennomført. Maten de serverer på Fiat er italiensk, noe som passer perfekt for denne jenta. Jeg elsker jo virkelig pizza og pasta. Vi gikk for hver vår pizza, som smakte helt himmelsk. De har også en 4 retters menyen som også skal være å anbefale. Den vil jeg veldig gjerne teste ved en senere anledning. Dette er en veldig populær resturant, så det var lang kø utenfor. Det kan derfor være smart å reservere et bord, om man vil besøke denne resturanten. Dette kan du enkelt gjøre ved å trykke her.  God mat, veldig sentralt og fine omgivelser, anbefales! Adresse: Kongens Nytorv 18, 1050 København.

pizza♥ El tapeo – Dette er en tapas resturant som hadde utrolig god mat. Her har de en meny som inneholdt tapasretter for alle og enhver. Jeg har ikke spist så mye tapas tidligere, men synes maten var super god. Det var også et hyggelig lokale og hyggelige ansatte som passet på at man var godt ivaretatt. Er du glad i tapas bør du absolutt ta turen. Jeg anbefaler deg å bestille bord, det kan du enkelt gjøre her. Adresse: Peder Hvitfeldts Stræde 15, 1173 København

utsiden

tapasCafe Norden – Her er det mat for alle og enhver, enten du skal spise frokost, lunsj eller middag. Jeg har hørt mye om frokst/lunsjen her, men vi var desvere litt forsent ute til å teste den. Den slutter de nemlig å lage kl 13. Vi valgte heller natchos med kylling, som smakte veldig godt. Milkshaken de lager på cafe norden er også helt himmelsk. Anbefales absolutt både som lunsj og middagssted. Du finner cafe norden i Østergade 61, 1100 København.

norden

Her har dere noen av mine reisetips fra København, håper det var nyttig.

Continue Reading