Motivasjonstips – trening

· Just do it ·

Det er ikke alltid like enkelt å holde motivasjonen oppe, spesielt ikke når det kommer til trening. Motivasjonen kan være på topp i enkelte perioder og ikke tilstedet i andre. Akkurat dette gjelder oss alle, så jeg tenkte derfor at jeg skulle lage en liten liste med noen motivasjonsråd. Selv kan jeg hvertfall ha godt av å lese en sånn liste innimellom, om motivasjonen ikke er på topp. Tidligere kunne jeg finne 50 «gode» unnskyldninger for å ikke dra på trening eller gå ut å løpe. «Jeg har ikke tid, tar det i morgen» var min favoritt unnskyldning som jeg gjerne benyttet meg av.

thumbnail_dsc_1793

I dag har treningen blitt en stor del av min hverdag. I enkelte perioder kan jeg føle at treningssenteret er mitt «andre hjem» og at dagen virkelig ikke er den samme uten en sikkelig treningsøkt. Nå gruer jeg meg aldri til å dra ned på trening, tvertimot gleder jeg meg faktisk. Selve økten kan være både hard og kjempe slitsom der og da, men mestring og gjennomføringsfølelsen etter en treningsøkt er helt ubeskrivelig. Faktisk føler jeg meg fort daff og sliten om jeg ikke får trent på en stund. Trening gir så mye glede og energi, det er det ingen tvil om.

 1. Tenk tilbake på hvorfor du startet? Når det kommer til trening burde dette i seg selv gi deg nok motivasjon til å fortsette.  «When you feel like quitting, think about why you started?«
 1. Husk at litt trening er bedre enn ingen trening! Det at man er for sliten til å dra på trening er sjeldent en god unnskyldning. Når du først kommer deg på trening vil du få masse energi både under treningen og etter økta. Jeg kan også garantere at du mest sansynlig vil føle deg bedre. De dagene hvor alt er et ork, er de dagene jeg virkelig trenger trening mest. Dørstokkmila kan være uendelig lang, men med viljestyrke er den lett å overvinne. Bestem deg! Trener du før du legger deg, vil kroppen være naturlig sliten noe som igjen kan resultere til at du sover enda bedre. Vinn vinn sier nå jeg! «You can`t get much done in life if you only work on the days you feel good?»
  «
  The only bad workout is the one that you didn`t do?«
 1. Selv om det kan være hardt å forestille seg i starten: Trener du ofte, vil du savne det når du ikke får trent. I de periodene jeg ikke får trent, savner jeg det virkelig. Det er akkurat som noe mangler, samtidig som ikke formen er helt på topp. Trening gjør deg glad, frisk og gir mye energi. Kroppen er laget for å brukes, så hva venter du på? «You`re only ONE WORKOUT away from a GOOD MOOD
 1. Når resultatene du ønsker begynner å vise seg, er all tiden du har lagt i treningen virkelig verdt det. Målet med treningen er ofte forskjellig fra person til person. Det kan være alt fra å bli sterke,  stramme opp, gå ned i vekt eller klare å løpe en distanse på en angitt tid. Den beste belønningen er når resultatene kommer,  da er det også super motiverende å jobbe videre.  Work for it!  «The only time you should ever look back, is to see how far you`ve come»
 1. Finn en treningsvenn. Det er mye morsommere og enklere å komme seg på trening om du har en avtale med en venn/venninne. Da er det ikke like lett å skulke unna som det ellers ville vært om man trener alene.  Har man en avtale, har man også en slags forpliktelse, noe som virker skjerpene for de fleste av oss. En treningspartner kan også være veldig motiverende og man kan utfordre hverandre.  «Small changes can make a big difference«
 1. Tenk på fremtiden, hvem vil du være og hvordan vil du se ut om 10 år? Husk å ta vare på deg selv, kroppen din skal du ha hele livet. «Take care of your body. It`s the only place you have to live in«
 1. Husk at det ikke kun trening som gir resultatene, kostholdet ditt er en stor og viktig del. De periodene jeg trener mye, er jeg også flinkere til å være bevist på hva jeg putter i munnen. Det er mye lettere og velge sunnere alternativene når man trener, nettopp fordi man har fokus. De periodene jeg ikke trener, føler jeg meg ofte mer slapp. I disse periodene roper også sjokoladen ekstra høyt fra skapet. «Don`t dig your grave with your own knife and fork«
 1. Husk at den eneste du lurer med unnskyldningene dine, er deg selv. Selv om det ikke føles sånn der og da, er det kun deg selv det går utover. Dine valg innen trening og kosthold påvirker i største grad deg selv.  Husk at: «Excusses doesn`t burn calories.»
 1. Husk at: «Good things come to those who work their assess off and never give up.«Dette gjelder også trening på lik linje med andre ting.
 1. Musikk kan være viktig på trening. Lag deg en god spilleliste med sanger som gir deg energi og som gjør at du vil yte det lille ekstra når du er på trening.  Musikken kan virkelig gi deg den siste energi boosten du trenger for å fullføre økten eller repitisjonen.  Musikken er hvertfall helt avgjørende for meg i siste intervalldrag på mølla. «Music in, world off

thumbnail_dsc_1934Jeg håper denne listen kan hjelpe deg til å komme i gang med treningen eller motiverer deg til å fortsette der du er. Du kan vis du vil og jeg heier på akkurat deg! God trening skjønne dere!

Alle bildene er tatt av Charlotte Jursberg

Continue Reading

10 tips for å komme i gang etter ferien

Nå som sommerferien snart er over, vil de fleste av oss gjerne komme tilbake til rutiner og hverdag. Det er ikke alltid motivasjonen er på topp og innimellom blir ting sett på mer på som et ork. Jeg har laget en liten liste med noen punkter som kan gjøre det litt lettere å komme i gang med treningen, enten du skal starte å trene eller fortsette der du slapp før ferien startet.

1. Rens ut ting du vet du ikke skal ha og fyll opp kjøleskapet med masse sunn og god mat. Gå gjerne amok i frukt og grønt avdelingen, her kan du finne mange gode fristelser som kan bidra til et bedre kosthold. Her er det også mye du kan kose deg med og som kan dempe søtsuget som frukt og bær.
2. Lag deg en ukesplan for hva du skal trene og når. Hvis du setter av tid til øktene dine i uken, så er det mye større sansynlighet for at du faktisk gjennomfører dem. Ofte er det deilig å ha planlagt hva man skal gjøre når, så er det igrunn bare å følge planen man har lagt opp.
3. Det kan også være smart å lage en plan over ukens middager. Har du en plan på hva som skal spises når, trenger du ikke gå i butikken så ofte. Dette gjør at det er mindre sannsynlighet for at du handler ting du ikke skal ha og det blir i tilegg mer økonomisk! Vent gjerne med å kjøpe helgekosen til dagen det skal nytes. Har du ikke fristelser i hus, spiser du dem heller ikke. Jeg pleier å planlegge både trening og middager på søndagen, på denne måten får jeg også en god oversikt over uken jeg skal inn i.

4. Bruk litt tid på å lage en sikkelig spilleliste med musikk du kan ha på trening. Det er ingen hemmelighet at god musikk kan gjøre trening lettere. Finn sanger som motiverer deg til å gi det lille ekstra og som er fulle av energi.
5. Sett deg et hovedmål og delmål for å komme dit du vil. Det kan foreksempel være mål innen trening eller innen kosthold. Egentlig kan det gjelde hva som helst! Kanskje vil du ha mål om å klare x antall økter i uken, øke x antall kilo eller gå ned i vekt? Alt er mulig, men det trengs ofte en plan. Alle mål er mulig å oppnå om du ønsker det sterkt nok og er villig til å gjøre det som skal til! Føler du at målet er langt unna, er det enda viktigere med delmål enn noen gang. Når du oppfyller delmålene dine er du jo faktisk nærmere hovedmålet ditt enn noen gang, det er veldig motiverende. Dette er en teknikk jeg bruker ofte og det er SÅ DEILIG når jeg når et delmål, det gir mestringsfølelse deluxe! Samtidig som jeg vet at jeg er enda nærmere å oppnå det jeg ønsker. Husk å ha fokus på mestring og bruk den tiden du trenger påveien, ting tar ofte tid. Belønn gjerne deg selv underveis. Kanskje du kan kjøpe noe du har lyst på/gjør noe du har lyst til når du når hovedmålet ditt, eventuelt delmål.
6. Kjøp deg noe nytt og friskt treningstøy! Det gir motivasjon til å dra på trening, samtidig som det alltid er gøy med noe nytt. Kjøp gjerne treningstøy i sterke og fine farger.
7. Kom deg ut å gå turer! Vi har så godt å bevege oss og ha en aktiv hverdag. Visste du at det er anbefalt å gå minst 10 000 skritt hverdag og at turgåing gir flere helsefordeler? Det gir blant annet fordelene som bedre humør, bedre søvn, minsker risikoen for livsstilsykdommer som diabetes type 2, brystkreft, tarmkreft og demens, gir deg mer kontroll over vekta og bidrar til å holde hjerte og kar systemet ved like fordi hjerte pumper blodet raskere igjennom kroppen. Det er faktisk veldig morsomt å holde øye med hvor mange skritt man går i løpet av en dag, så invister gjerne i en skrittteller! Jeg tror det er sunt å bli bevisst på hvor mye man faktisk beveger seg i hverdagen. 10 000 skritt er overkommelig for de fleste av oss, men det kreves kanskje at man går en tur om dagen. Finn gjerne en venn/venninne, ta på skoene og gå tur. Du trenger ikke legge inn en tung treningsøkt hverdag, ta på deg skoene det gjør også godt for kropp å sjel!
8. Husk å fokusere på de gode sidene ved deg selv. Du er flott, akkurat som du er. Endringer er mulig å få til, men det er viktig at du aksepterer deg selv akkurat som du er under prosessen. Det kommer ikke no godt ut av å snakke deg selv ned. Løft deg selv opp, skryt av deg selv og være fornøyd med egen innsats. Fokuser på mestring og alt du får til, fremfor det du ikke får til! Husk at alle forbedringer er en seier.
9. Finn en motivasjon, noe som er viktig for deg. Jeg bruker bilder av meg selv, som jeg har tatt underveis i min prosess. Dette synes jeg er veldig motiverende. Jeg synes det er gøy å se hvor mye kroppen kan forandre seg med enkle grep. Motivasjonen kan også være andre ting, som å bedre helsa eller kanskje klare å gjennomføre et løp. Du vet selv hva som er viktig og hva som motiverer deg.
10. Finn deg en treningspartner. Det er alltid lettere når man er fler! Det er også veldig greit å ha avtaler med noen som du vet venter på deg. IKKE MINST, finn en aktivitet du trives med og ha det gøy!

Bestem deg for at du skal nå dine mål. Jeg vet DU klarer det og heier på deg.

13883720_10209103476957375_71732209_n

Continue Reading

Dørstokkmila

· Just do it ·

Vi har vel alle kjent på den? Følelsen om at man bør/burde trene, men veien dit er altfor lang? Det er ikke alltid like lett å sprette opp, hoppe i treningsklærne og løpe ut døren. Noen dager er virkelig tyngere enn andre. Unnskyldningene er mange: det regner, jeg er jo litt sliten, jeg tar det etterpå, det er sent, det er for vamt/kaldt til å gå ut… Det er sant at det er viktig med pauser og restitusjon, men det er også begrenset hvor lenge man kan gjemme seg bak akkurat det.  Når dørstokkmila treffer meg pleier jeg å reflektere rundt hvorfor jeg trener. Hvorfor trening og min livsstil er viktig for akkurat meg. Hvorfor startet jeg egentlig med dette? Bare å minne seg selv på sånne små ting, kan være veldig motiverende. Bare tenk på følelsen etter en gjennomført økt! Et godt tips mot dørstokkmila er å finne seg en treningsparter, en du avtaler med og hvor du faktisk ikke kan bryte avtalen fordi du vet at noen står å venter på deg. Desutten er det jo både gøy, motiverende og inspirerende og trene med andre.

13275073_10208485120538851_1789588672_o

Det er en fantastisk følelse å overvinne dørstokkmila. Jeg er faktisk ordentlig stolt og glad de gangene jeg har kjempet meg opp fra sofaen for å komme meg på trening tiltross for alle de tullete unnskyldningene jeg kommer med. Det hjelper godt å ha gode venner som sender deg på trening når du spør «må jeg trene i dag» å egentlig håper på at de skal si «neida, det går fint». Da får man jo lettet samvittigheten litt også, man er jo tross alt fler som sier at det er greit å skippe økta i dag.  Mine venner pleier tvert imot å si at «det synes jeg faktisk du skal gjøre, nå med engang», noe som faktisk hjelper meg til å komme meg avgårde. Selvom jeg ikke alltid er så glad i dem der å da, så er jeg super takknemlig for at de gjør det. Hvem har vel noen gang angret på en treningsøkt? På sånne dager trenger man trening mest også, jeg kan nesten garantere at du vil føle deg 100 ganger bedre enn du gjorde før økta. Trening er noe jeg forbinder med glede og energi, så det er virkelig bare å komme seg avgårde!

13262226_10208485110458599_378225823_o

I dag er en sånn dag hvor dørstokkmila virkelig er lang. Jeg kjenner faktisk jeg blir sliten av å tenke på økta allerede før jeg har gjennomført den.  Ute er det grått, vått og i tillegg er det jo søndag. Egentlig en perfekt dag til å krype under teppe med tekoppen å se en film. Likevel har jeg bestemt meg, jeg skal på trening i dag. Dette er en av de dagene hvor jeg virkelig har godt av å komme meg på trening. Om det blir på stuegulvet med treningsmatte, manualer og instruksjonsvido på PC eller om jeg kommer meg opp på ettermiddagstimen på Elixia gjenstår å se, men jeg skal gjennomføre økta. Jeg gleder meg til å kjenne på følelsen, energien og «seieren» når økta er overstått, fordi akkurat den følelsen er ubeskrivelig. Så kan jeg heller legge meg under teppe senere ikveld og nyte den grå regnværsdagen.  Har du kjent på dørstokkmila? Har du noen tips? Nyt søndagen fine dere!

13281781_10208485110498600_1034476667_n

Følg meg gjerne på min treningsintagram «fitnessastrid» for fler bilder!

Continue Reading