Mine reisetips – København

Etter noen fantastiske dager i København, tenkte jeg det var på tide å lage et litt innlegg med mine reisetips. Jeg synes reiseinnlegg både er morsomt, nyttig og inspirerende hvis jeg selv skal på tur. Kanskje man kan bli tipset om noe man ikke har tenkt på selv eller kan lære av andres erfaringer? Jeg skal derfor i dette innlegget kommet med mine smarte tips og triks både når det kommer til transport, steder man burde besøke og steder man burde spise. Kanskje dette kan inspirere noen til deres reise?

14580597_10209626893122452_1294909909_n

Transport: Vi fløy fra Gardemoen ned til flyplassen Kastrup. Dette var en veldig oversiktlig flyplass hvor det var lett å finne frem. Det tok ikke langt tid med bagasjen og vi kom oss fort avgårde. Jeg vil anbefale deg å bruke banen fra flyplassen og inn til selve sentrum. Reisen tar ca 15 minutter og koster ikke mer enn rundt 37kr per person. Dette var en veldig behagelig og effektiv måte å reise på. Det var godt skiltet inne i ankomsthallen både til metroen (banen) og tog, så det er ikke vanskelig å finne. Det var like enkelt å ta banen tilbake til flyplassen, så dette anbefales virkelig. Når det kommer til biletter til metroen var det masse automater man kunne benytte seg av, men jeg lastet ned bilettappen som heter mobilbiletter samt reiseappen som heter metroen. Jeg synes det var veldig praktisk å ha reiseappen fordi da kan man beregne reiserute, se hvilken bane man skulle ta og se hvor mange soner man måtte ha biletter for (det er 3 soner fra flyplassen til sentrum). Altså får man en mye bedre oversikt med reiseappen, samtidig som den var veldig lett å bruke.

I København gikk vi til fots, men dette er jo den ultimate sykkelbyen. Hadde vi hatt et par dager til skulle vi leid oss hver vår sykkel og tråkket rundt i byen. Vi ble blant annet anbefalt å sykle ut mot flyplassen, langs kysten. Dette skulle visst bare være et par timers sykkel tur, samtidig som det var kjempe flott. Jeg synes det hørtes utrolig koselig ut, så det må jeg få til ved neste anledning.

Overnatting og hotell:  Vi bodde på et veldig fint og sentralt hotel som heter skt petri. Det var gåavstand til det meste fra dette hotellet og det lå virkelig midt i smørøyet.  Det var kort gåavstand uansett om du skulle til handlegaten Strøget, vandre i Nyhavn, spise middag eller ta deg en tur på tivoli. Jeg tror faktisk ikke vi brukte mer enn rundt 5 minutter fra vi gikk ut døra, til vi sto i den travle butikkgaten strøget. Det er heller ikke mer enn rundt 5 minutter å gå til metro stasjonen Nørreport, så hotellet ligger virkelig perfekt til. Hotellet er ellers moderne, stort og fint. Det var hyggelige ansatte, god service og fine rom. De serverer en super god frokost med alt man kan drømme om. Her kan du få alt av frukt, pålegg, brød/rundstykker, bacon, egg og yogurt. Du kan til og med lage din egen store belgiske vaffel om du ønsket det. Mmmm, jeg må jo inndrømme at jeg elsker hotel frokost når jeg er på tur. Hotellet hadde også de kuleste kaffemaskinene jeg har sett på lenge, det var rett og slett en ipad som du trykket på.  Jeg vil absolutt anbefale dette hotellet videre om man vil bo på et fint og sentralt hotel i København.

hotel3

mat

hotell1

Ting å gjøre:

Hotel Chocolat / Østergade 13:  Hvis du elsker sjokolade, er et besøk på kakaobaren og sjokoladebutikken på hotel chocolat virkelig et must. Jeg vil absolutt anbefale å sette av litt tid, sette seg ned og nyte den deilig kakao her. Nærmere sjokoladehimmelen kan du vel nesten ikke komme, det var bare så godt og koselig. Vi fikk også smake på sjokolader de solgte i butikken og det endte selvfølgelig med at jeg måtte kjøpe med litt sjokolade hjem. Jeg kjøpte blant annet sjokolade til kakao, så jeg kan prøve å lage varmkakao selv når kulda virkelig har meldt sin ankomst. Gjett om jeg gleder meg til akkurat det! Hotel chocolat ligger i strøget mot kongens nytorv.

sjoko

sjoko2

Det runde tårn: Det runde tårn er et utsiktspunkt som ble bygget for kong Christian 4. Tårnet har ikke mange trapper, men en bratt gang av murstein på høykant som buer seg oppover.  Tanken var at kongen skulle kunne ri opp på hesten sin til utsiktspunktet. På toppen er det også et observatorium som man har brukt til å se på stjernene. I dag blir det brukt som utsiktspunkt hvor man virkelig kan skue utover københavn sentrum. På toppen har de laget en oversikt rundt hele tårnet, som forklarte hva man ser. Det var veldig nyttig og oversiktelig. Det var også en kunstutstilling i tårnet som man kunne besøke om man er intressert i kunst. Det er absolutt verdt turen, inngangen kostet rundt 30 danske for voksne. Adresse: Købmagergade 52a, 1150 København.

ute rundeta%cc%8arn

Guinness verdensrekord museum: København er fult av morsomme museer og aktiviter man kan gjøre. Vi valgte å ta turen innom guinness verdensrekord museum. Dette var veldig morsomt og kan trygt anbefales videre. Det er helt utrolig hva mennesker kan gjøre for å sette en rekord. Jeg må si jeg ble overasket over enkelte rekorder, det var enkelte ting der jeg ikke engang kunne drømt om at noen kunne gjøre. Museet er fult av morsomme aktiviteter slik at de besøkende også kan delta istedet for å kun gå rundt å titte. Dette synes hvertfall jeg gjør museet ekstra morsomt. Det kan anbefales for hele familien! Adresse: Østergade 16, 1100 København.

Shopping: En tur innom handlegaten «Strøget» er nesten et must for alle shoppingglade mennesker. Her finner du det meste av butikker i alle kategorier og prisklasser både når det kommer til klær, sminke, sko, tilbehør, elektronikk og interiør. Det ligger også noen koselige spisesteder og museer her, så det er absolutt verdt å rusle ned denne travle gaten. Jeg besøkte noen av mine favoritt klesbutikker som blant annet By Malene Birger og Samsøesamsøe. De hadde fått inn så mye fint og noe måtte selvfølgelig bli med hjem. Sidegatene til strøget er også fulle av butikker, så det er virkelig verdt å ta en titt i disse om man har en shopping dag. København er altså et eldorado for alle shoppingglade jenter og gutter, men husk at kursen desverre er høy.

14580360_10209614028240838_516878966_n

Nyhavn: Er en plass man absolutt burde besøket. Ta turen på dagtid når solen skinner eller når mørket har falt. Dette er den perfekte plassen å sette seg ned for å slappe av og nyte byen. Det er fult av resturanter og barer langs hele bryggen og er derfor et optimalt sted å spise lunsj/middag. Det er også mulig å ta en sightseeingbåt herfra om man ønsker å se København fra vannet. Her får du blant annet sett nærmere på den lillehavfruen og operahuset. Denne båtturen tar ca 1 times tid og anbefales på det varmeste.

Den blå planet: ligger rett ved flyplassen og er et stort akvarium som inneholder alt som skjuler seg på havets bunn. Det var utrolig spennende å se alle de ulike fiskene og vesnene som befinner seg under vann. Det var flere fisker der jeg er veldig glad for at jeg aldri har møtt på når jeg har vært ute på svømmetur, for å si det sånn. Den blå planet var fantastisk, fasinerende og fint på engang. Tiden går fort når man blir gående å titte på alt som er der inne. De hadde også noen otere på akariet som hvertfall sjarmerete meg i senk. Absolutt verdt en tur.  Vi besøkte akvariet på hjemreise dagen, siden den blå planet kun ligger 1 minutt unna flyplassen med metroen. Det var veldig greit å ha med bagasjen siden de har store oppbevaringsskap inne på akvariet som tok kofferter i alle størrelser. De kostet kun koster 10 kr å bruke disse skapene, så det var veldig praktisk og greit. Absolutt en fin avsluttning på noen veldig fine dager.

den-bla%cc%8a

bla%cc%8a2

bla%cc%8a3

Tivoli: Det var desverre stengt når vi besøkte byen fordi parken hadde tema skifte. Dette er faktisk litt kult, at de har forskjellige temaer igjennom året og gjør om ting i parken. Siden vi nå har gått inn i Oktober er det halloween som står for tur, noe som sikkert blir super bra. Jeg vil uansett anbefale en dag i tivoli av tidligere erfaringer. Her er det mye å se på både for store og små. Det er også veldig fint å være en dag på tivoli, selvom man ikke er den største karusellkjøreren. For de som liker fart og morro er det masse karuseller som venter. Noe som er veldig fint med tivoli er at man kan velge å kun kan kjøpe inngang til parken, altså trenger man ikke betale masse for en bilett om man ikke hadde tenkt å ta noen karuseller. Dette er jo kjempe smart i forhold til Tusenfryd hvor man betaler masse for en inngangsbilett, selvom man ikke hadde tenkt til å kjøre noen av attraksjonene. Vil man kjøre karuseller må man kjøpe turpas ved siden av, som gir tilgang til karusellene. Det er ingen tvil om at vi hadde dratt på tivoli om det var oppe. Det er absolutt en opplevelse.

Steder å spise:   Jeg var så heldig at jeg reiste med Daniel som virkelig hadde gjort resarch på hvor man burde spise i København, så vi hadde faktisk to bordreservasjoner når vi ankom byen. Det var utrolig deilig, så slapp vi å gå gatelangs å lete etter et passende sted å spise. Maten på resturantene vi besøkte var også kjempe god, så det kunne faktisk ikke blitt bedre.

Fiat er en utrolig fin og stemningsfull resturant. Det er lenge siden jeg har vært et sted som har vært så koselig og gjennomført. Maten de serverer på Fiat er italiensk, noe som passer perfekt for denne jenta. Jeg elsker jo virkelig pizza og pasta. Vi gikk for hver vår pizza, som smakte helt himmelsk. De har også en 4 retters menyen som også skal være å anbefale. Den vil jeg veldig gjerne teste ved en senere anledning. Dette er en veldig populær resturant, så det var lang kø utenfor. Det kan derfor være smart å reservere et bord, om man vil besøke denne resturanten. Dette kan du enkelt gjøre ved å trykke her.  God mat, veldig sentralt og fine omgivelser, anbefales! Adresse: Kongens Nytorv 18, 1050 København.

pizza♥ El tapeo – Dette er en tapas resturant som hadde utrolig god mat. Her har de en meny som inneholdt tapasretter for alle og enhver. Jeg har ikke spist så mye tapas tidligere, men synes maten var super god. Det var også et hyggelig lokale og hyggelige ansatte som passet på at man var godt ivaretatt. Er du glad i tapas bør du absolutt ta turen. Jeg anbefaler deg å bestille bord, det kan du enkelt gjøre her. Adresse: Peder Hvitfeldts Stræde 15, 1173 København

utsiden

tapasCafe Norden – Her er det mat for alle og enhver, enten du skal spise frokost, lunsj eller middag. Jeg har hørt mye om frokst/lunsjen her, men vi var desvere litt forsent ute til å teste den. Den slutter de nemlig å lage kl 13. Vi valgte heller natchos med kylling, som smakte veldig godt. Milkshaken de lager på cafe norden er også helt himmelsk. Anbefales absolutt både som lunsj og middagssted. Du finner cafe norden i Østergade 61, 1100 København.

norden

Her har dere noen av mine reisetips fra København, håper det var nyttig.

Continue Reading

First day in Copenhagen

Hei fine dere. Nå har vi akkurat kommet tilbake til hotellet etter en veldig fin dag i fantastiske København. For en sjarmerende by med et yrende folkeliv. Det er jo helt fantastisk å bare traske opp og ned de koselige brosteinsgatene og se seg omkring i byen. Den første dagen har gått til shopping, titting og en tur på Guinness verdensrekord museum. Der var det både mye morsomt og rart å se/gjøre. Det er utrolig hva folk gjør som skaper rekorder. Det var foreksempel en modell som hadde gått på catwalken i 71 mil. Det kan man vel trygt si er ganske langt. Når det kommer til  dagens innkjøp har jeg kjøpt meg noen nye gensere, både tynne og litt tykkere. De kommer til å bli super fine å ha utover høsten/vinteren, når kulden kommer. Etter å ha gått igjennom høst/vinter garderoben så var dette noe jeg virkelig trengte, så jeg er veldig fornøyd med de nye innkjøpene.  Jeg fikk også endelig kjøpt meg en olaskjorte, det har jeg nemlig lett lenge etter. En olaskjorte er jo et must i klesskapet, fordi den kan jo kombineres med så mye og på så mange måter. Jeg er (som noen av dere kanskje vet) veldig glad i å bygge opp garderoben min med grunnleggende basic plagg, fordi det så fint kan kombineres og gir mange muligheter når man skal sette i sammen et antrekk. Basic plagg kan også ofte kombineres med forskjellig materialer, som virkelig kan være med på å gjøre antrekket komplett. Vi tok oss en liten pause hos fantastiske hotel chocolat. Dette er et MUST for alle sjokolade elskere! Jeg var hvertfall helt i himmelen når jeg gikk inn dit. De hadde verdens beste kakao og så mye god sjokolade. Jeg har kjøpt med meg sjokolade hjem, slik at jeg kan lage god sjokoladedrikk utover høsten/vinteren. Den skal jeg virkelig nyte noen kalde vinterkvelder, sammen med en god film. Mmmmm, gjett om jeg gleder meg!

chocolate Vi spiste middag på en italiensk resturant som heter Fiat, de hadde veldig god mat og kan trygt anbefales! Det var et utrolig koselig lokale, med hyggelige ansatte og en fantastisk stemning. Prismessig er det heller ikke veldig ille, så det er virkelig verdt en tur innom. Vi gikk for hver vår pizza med en liten dessert til, men man kunne også få 4 retters. Det var et populært sted, så det kan vært veldig lurt å bestille et bord. Jeg tenkte å lage et eget innlegg med tips til resturanter for middag og lunsj når jeg kommer hjem fra turen om dette er ønskelig? Personlig er jeg hvertfall veldig  glad i tips om jeg skal ut å reise. Det er jo alltid greit å lese andres anbefalinger og erfaringer.  Nå er det natta her, jeg gleder meg allerede til en ny dag i morgen. Jeg håper alle har hatt en fantastisk fredag og får en super helg! ♥ 

14501928_10209579150408914_1945895525_n

Continue Reading

Going to copenhagen ✈

Jeg elsker tanken på at jeg skal vandre rundt i Københavns gater om bare noen få timer.  Jeg ser frem til å sitte på en koselig cafe, nyte livet og kjenne på atmosfæren i byen. Kofferten er snart ferdig pakket og jeg gleder meg masse til å reise avgårde til fantastiske København. En veldig sjarmerende by man ikke kan få nok av og som samtidig har utrolig mye å by på. Jeg har prøvd å søke etter litt reisetips, men tar gjerne imot fler. Har du noen ideer til ting som bør sees/gjøres? Isåfall legg igjen en kommentar, så blir jeg veldig glad. Vi skulle gjerne besøkt  tivoliet på turen, men det er desverre stengt de dagene vi er i byen. Så det får heller bli på neste tur. Planen så langt er å besøke den blå planet, som er et stort akvarium. Det tror jeg faktisk kan bli ganske kult! Ellers er planen å rusle litt rundt i gatene og titte litt. Ta ting som de kommer, rett og slett. Jeg tror dette kommer til å bli noen veldig fine dager. Det er alltid deilig å komme seg vekk litt og få et lite avbrekk fra hverdagen, selvom jeg virkelig setter pris på den også. En langhelg i København kan uansett sjeldent bli feil. Nå gjenstår det bare å pakke ferdig, noe som er en utfordring i seg selv. De som kjenner meg vet at det å pakke lite og lett ikke helt er min sterkeste side. Det ender som oftest med at jeg tar med halve klesskapet på tur, fordi det kan jo være greit å ha med dit og datt (sånn i tilfelle). Jeg håper virkelig noen av dere kjenner dere igjen også, slik at det ikke bare meg. Jeg har derfor sett på værmeldingen og prøvd å planlegge antrekkene mine dag for dag. Hittil har det vært ganske vellykket. Veldig deilig når alt er i orden og planlagt synes nå jeg. Det blir hvertfall veldig godt med en liten høsttur. Har du noen planer for helgen og høstferien? Har du noen tips til ting å se/gjøre i København? Lag dere en fin dag og NYT!
Continue Reading